Το WAIZ App είναι μια Υπηρεσία Πληροφοριών Λογαριασμού (στο εξής «η Εφαρμογή»), που παρέχεται από την «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» (στο εξής «WAIZ», «Εθνική», «εμείς», «μας»), και σας επιτρέπει μέσω μίας ασφαλούς εφαρμογής να έχετε τη γενική εικόνα όλων των online τραπεζικών λογαριασμών σας, καθώς και ανάλυση των επιμέρους στοιχείων των λογαριασμών σας, προκειμένου να μπορείτε να διαχειριστείτε τα χρήματά σας ευκολότερα και αποτελεσματικότερα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία της Εφαρμογής παρακαλούμε να διαβάσετε τους Όρους και Προϋποθέσεις Χρήσης της Εφαρμογής (που μπορείτε να βρείτε εδώ).

Σκοπός της παρούσας Δήλωσης Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είναι η ενημέρωση δυνητικών ή/και υφιστάμενων χρηστών της Εφαρμογής για την επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων από την Εθνική, ως Υπεύθυνο Επεξεργασίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων 2016/679 (ΓΚΠΔ), στο πλαίσιο χρήσης της Εφαρμογής ή επίσκεψης της ιστοσελίδας μας.

Σας δηλώνουμε ότι για τη WAIZ αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η συμμόρφωση με το ισχύον κανονιστικό και νομικό πλαίσιο για το τραπεζικό απόρρητο και την προστασία των ατόμων όσον αφορά την επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων.

 

1. Ποιοι είμαστε

Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., ανώνυμη τραπεζική εταιρεία, εγγεγραμμένη στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) με αρ. 237901000, ιστοσελίδα https://www.nbg.gr, που εδρεύει επί της οδού Αιόλου 86, 102 32, Αθήνα έχει τα πλήρη πνευματικά δικαιώματα επί της Εφαρμογής. Περαιτέρω, η Εθνική είναι Υπεύθυνος Επεξεργασίας για τα προσωπικά σας δεδομένα, που οι ίδιοι εισάγετε κατά τη χρήση της Εφαρμογής, σύμφωνα με τα κατωτέρω. Σημειωτέον, για τα προσωπικά σας δεδομένα που εμπεριέχονται στους ως άνω συνδεδεμένους με την Εφαρμογή τραπεζικούς σας λογαριασμούς, το εκάστοτε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ενεργεί ως ανεξάρτητος Υπεύθυνος Επεξεργασίας για τα εν λόγω δεδομένα και ως εκ τούτου για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως ενημερωθείτε από τις αντίστοιχες Δηλώσεις Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

2. Ποια προσωπικά σας δεδομένα επεξεργαζόμαστε

Προσωπικά αποκαλούνται τα δεδομένα που αφορούν ένα άτομο που έχει ταυτοποιηθεί ή μπορεί να ταυτοποιηθεί (όπως ένα όνομα, ένας αριθμός αναγνώρισης ή ένας ηλεκτρονικός αναγνωριστικός κωδικός).

Προσωπικά δεδομένα που παρέχετε οι ίδιοι

Μπορεί να μας δώσετε προσωπικά δεδομένα σας κατά την εγγραφή σας στην Εφαρμογή, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας, αλληλεπιδρώντας με την Eφαρμογή ή τον ιστότοπό μας ή επικοινωνώντας μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφώνου ή με άλλο τρόπο. Παραδείγματα προσωπικών δεδομένων που μπορεί να μας παράσχετε:

 

Σημειώνεται ότι απαιτείται να ενημερώνετε έγκαιρα την Εφαρμογή για τυχόν αλλαγή στα παραπάνω δεδομένα.

Προσωπικά δεδομένα από συνδεδεμένες τράπεζες

Αν συνδέσετε μια από τις τράπεζές σας στην Εφαρμογή, θα συλλέξουμε αυτόματα από αυτές ορισμένες οικονομικές πληροφορίες, όπως:

 

Προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς

Όταν χρησιμοποιείτε την Εφαρμογή ή τον ιστότοπό μας, μπορεί να συλλέξουμε πληροφορίες, όπως:

 

3. Για ποιούς σκοπούς επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα

ΣΚΟΠΟΣ

ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ

Επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα στο βαθμό που κρίνεται απαραίτητο για την παροχή και εύρυθμη λειτουργία της Εφαρμογής. Με αυτό τον τρόπο σας επιτρέπεται η σύνδεση με την Εφαρμογή και σας παρέχει τη δυνατότητα συγκέντρωσης όλων των online τραπεζικών σας λογαριασμών σ’ ένα σημείο, καθώς και ανάλυσης των επιμέρους στοιχείων των λογαριασμών σας, προκειμένου να μπορείτε νατικότερα.α διαχειριστείτε τα χρήματά σας ευκολότερα και αποτελεσμ

Επεξεργαζόμαστε προσωπικά σας δεδομένα για τη διεξαγωγή και τη συμμετοχής σας σε διαγωνισμούς, κληρώσεις ή άλλα προγράμματα επιβράβευσης χρήσης της Εφαρμογής με σκοπό την υλοποίηση, τον έλεγχο εγκυρότητας συμμετοχών, την επικοινωνία με τους νικητές και την απόδοση  επάθλων.

Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι απαραίτητη για την εκτέλεση των υποχρεώσεων, που αναλαμβάνουμε προς εσάς μέσω της αποδοχής των Όρων και Προϋποθέσεων Χρήσης της Εφαρμογής.

Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι απαραίτητη για την εκτέλεση των υποχρεώσεων, που αναλαμβάνουμε προς εσάς μέσω της αποδοχής των Όρων συμμετοχής Διαγωνισμού, Κλήρωσης ή άλλου προγράμματος επιβράβευσης.

Επιπλέον, επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, για τους ακόλουθους σκοπούς:

•    την προσαρμογή του περιεχομένου και των υπηρεσιών που σας προσφέρονται μέσω της Εφαρμογής,

•    την αποστολή σε εσάς ειδοποιήσεων σχετικά με εβδομαδιαίες ή μηνιαίες εκθέσεις.

•    γνωστοποιήσεις δαπανών και υπολοίπων, προκλήσεις, νέα χαρακτηριστικά της Εφαρμογής,

•    την παροχή έξυπνων συμβουλών (smart insights) και την υπόδειξη σχετικών ενεργειών για εσάς,

•    την παροχή ενημερώσεων για την καλύτερη αξιοποίηση των προϊόντων ή/και υπηρεσιών της Εφαρμογής (π.χ. ενημέρωση για νέα χαρακτηριστικά ή λειτουργικότητες ή τρόπους επωφελέστερης χρήσης τους, ενημέρωση ή συμμετοχή σας σε προγράμματα επιβράβευσης χρήσης, κληρώσεις, διαγωνισμούς κ.λπ.),

•    τη βελτίωση της εμπειρίας σας και την εξατομίκευση των υπηρεσιών της Εφαρμογής για εσάς, την αξιολόγηση του τρόπου χρήσης της Εφαρμογής και της ιστοσελίδας από εσάς και την ανάλυση των δεδομένων αυτών, τη δημιουργία ασφαλούς σύνδεσης μεταξύ της συσκευής σας και της Εφαρμογής, την ανάληψη δράσης, εάν χρειαστεί να υπερασπιστούμε τα νόμιμα δικαιώματά μας σύμφωνα με τους Όρους και Προϋποθέσεις Χρήσης της Εφαρμογής, σε περίπτωση που παραβιάσετε οποιονδήποτε νόμο ή κανονισμό ή τους Όρους και Προϋποθέσεις Χρήσης της Εφαρμογής μας, την επίλυση ενδεχόμενων αιτημάτων/καταγγελιών από μέρους σας, τη διεξαγωγή έρευνας και ανάλυσης τάσεων για να βελτιστοποιήσουμε την εμπειρία σας,

•    τη δημιουργία περιεχομένου με τη χρήση ορισμένων προσωπικών δεδομένων που θα μας επιτρέψει να συνεργαστούμε μαζί σας με πιο άμεσο τρόπο. τη βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών της WAIZ σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά σας, τις προτιμήσεις σας και τη συνολική συναλλακτική δραστηριότητα σας

Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων έγκειται στο έννομο επιχειρηματικό συμφέρον της WAIZ να θωρακίζει και να βελτιώνει διαρκώς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών της.

 

Επίσης, επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα στο πλαίσιο της συμμόρφωσης της WAIZ με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το ισχύον νομικό και κανονιστικό περιβάλλον και ιδίως τη 2η Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις πληρωμές (PSD2), που ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία με τον ν. 4537/2018.

Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι απαραίτητη για τη συμμόρφωση της WAIZ με το ισχύον νομικό και κανονιστικό πλαίσιο.

Τέλος, στο βαθμό που δεν εφαρμόζονται οι παραπάνω νομικές βάσεις για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, ενδέχεται να ζητήσουμε τη συγκατάθεσή σας για τον συγκεκριμένο σκοπό, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να βασίζεται στη δική σας ρητή και ενημερωμένη συγκατάθεση.

 

4. Αποδέκτες στους οποίους τα δεδομένα σας μπορούν να κοινοποιηθούν

Αποδέκτες των δεδομένων που η WAIZ υποχρεούται ή δικαιούται να γνωστοποιήσει, βάσει νόμου, κανονισμού, δικαστικής απόφασης ή στο πλαίσιο της νόμιμης λειτουργίας της, της επιχειρηματικής ή συμβατικής σχέσης της με το υποκείμενο των δεδομένων, μπορεί να είναι τρίτοι (φυσικά ή νομικά πρόσωπα), δημόσιες αρχές, υπηρεσίες ή άλλοι φορείς, όπως:

A. Τρίτοι, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, που ενεργούν με εντολή και για λογαριασμό της WAIZ και συνδράμουν στη λειτουργία των υπηρεσιών ή των τεχνολογικών συστημάτων μας που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία της Εφαρμογής και των υπηρεσιών μας, συμπεριλαμβανομένων των ακόλουθων κατηγοριών:

i. Εταιρείες τηλεφωνικής εξυπηρέτησης και διαχείρισης πελατειακών σχέσεων,

ii. Εταιρείες ανάλυσης και έρευνας αγοράς και προώθησης προϊόντων, στο πλαίσιο προώθησης της Εφαρμογής,

iii. Συμβουλευτικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων χρηματοοικονομικών συμβούλων και ελεγκτών της WAIZ,

iv. Πάροχοι υπηρεσιών αποθήκευσης δεδομένων, για την αποθήκευση των δεδομένων σας με ασφάλεια και προστασία,

v. Πάροχοι υπηρεσιών πληροφοριακής υποστήριξης δεδομένων, όπου είναι απαραίτητο, για την ανάκτηση πληροφοριών λογαριασμού για χρήση στην Εφαρμογή για λογαριασμό σας,

vi. Υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου π.χ. για να λαμβάνετε τακτικές ενημερώσεις ή επικοινωνία,

vii. Πάροχοι ανάλυσης δεδομένων ιστοτόπων και εφαρμογών,

viii. Πλατφόρμες Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, μέσω ανωνυμοποιημένων προωθητικών ενεργειών (anonymised campaign-IDs), ώστε να σας παρέχουμε σχετικό περιεχόμενο στα Μέσα αυτά.

B. Εποπτικές, Δικαστικές, Ανεξάρτητες και άλλες Αρχές σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της WAIZ βάσει νόμου ή κανονισμού ή δικαστικής απόφασης.

Σε περίπτωση μεταβίβασης δεδομένων σε τρίτους στο πλαίσιο δραστηριοτήτων επεξεργασίας, οι εν λόγω τρίτοι υποχρεούνται να συμμορφώνονται με το ισχύον νομικό και κανονιστικό πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (2016/679), και έχουν συμβατικά αναλάβει την υποχρέωση συμμόρφωσης με όλες τις νομικές και κανονιστικές απαιτήσεις.

5. Διατάξεις σε περίπτωση διαβίβασης δεδομένων σε τρίτες χώρες (διασυνοριακή μετάδοση)

Κατά τη λειτουργία της Εφαρμογής τα προσωπικά σας δεδομένα δεν μεταβιβάζονται εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ). Εντούτοις, εάν αυτό καταστεί απαραίτητο η όποια διαβίβαση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τις εταιρείες με έδρα σε κράτη μέλη του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) ή σύμφωνα με το τοπικό νομικό πλαίσιο όσον αφορά τις εταιρείες με έδρα εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ). Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα μπορούν να γνωστοποιηθούν σε τρίτες χώρες εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), μόνο εφόσον το αλλοδαπό δίκαιο προβλέπει επαρκή προστασία τους. Σε περίπτωση που το αλλοδαπό δίκαιο δεν παρέχει επαρκή προστασία, τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα μπορούν να διαβιβαστούν σε αυτή τη χώρα μόνο εάν το υποκείμενο των δεδομένων έχει συναινέσει ρητά στη διαβίβαση ή εάν η προστασία των δεδομένων προβλέπεται από κατάλληλη συμφωνία διαβίβασης δεδομένων (δηλαδή αν εσείς, ως υποκείμενο των δεδομένων, έχετε ρητά δώσει τη συγκατάθεσή σας για τη διαβίβαση αυτή). Η WAIZ εξασφαλίζει, μέσω κατάλληλων διαδικασιών, ότι οι απαιτούμενες διαδικασίες εκτελούνται από τις τοπικές αρχές, καθώς και ότι κάθε εμπλεκόμενο τρίτο μέρος εξασφαλίζει την ασφαλή επεξεργασία των διαβιβαζόμενων προσωπικών δεδομένων.

6. Περίοδος διατήρησης δεδομένων

Η WAIZ επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο διάστημα διατηρείτε το λογαριασμό σας στην Εφαρμογή. Συγκεκριμένα, τα δεδομένα σας δεν υπόκεινται σε επεξεργασία πέραν της χρονικής περιόδου που απαιτείται για τους σκοπούς που περιγράφονται εδώ.

Αν διαγράψετε τον λογαριασμό σας ή επικαλεστείτε το δικαίωμά σας στη λήθη, θα καταβάλλουμε εύλογες προσπάθειες να μην επεξεργαζόμαστε πλέον τα δεδομένα σας.

Ενδέχεται να διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, όπως απαιτείται για:

7. Ενέργειες μετά τη λήξη της περιόδου διατήρησης δεδομένων

Σε περίπτωση που έχει παρέλθει η περίοδος διατήρησης δεδομένων, η WAIZ δίνει ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο καταστροφής αυτών των δεδομένων. Για το σκοπό αυτό, η WAIZ, αφού εξετάσει ότι δεν είναι απαραίτητο να τηρεί αρχειακό υλικό για σκοπούς νομικής ή κανονιστικής συμμόρφωσης ή προστασίας των συμφερόντων της, έχει καθιερώσει και εφαρμόζει σχετική διαδικασία που βασίζεται στις οδηγίες της Ελληνικής Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Η WAIZ διασφαλίσει ότι η παραπάνω διαδικασία καταστροφής αρχείων που περιέχουν προσωπικά δεδομένα δεσμεύει επίσης τρίτους που παρέχουν υπηρεσίες εξ ονόματος και για λογαριασμό του, καθώς και άλλα πρόσωπα με τα οποία συνεργάζεται στο πλαίσιο εξωτερικής ανάθεσης ή άλλης συμφωνίας.

 

8. Τα δικαιώματά σας για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων

Μετά την επαλήθευση της ταυτότητάς σας, εσείς, ως υποκείμενο των δεδομένων, έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα:

Δικαίωμα στην πληροφόρηση

Η WAIZ οφείλει να σας παράσχει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων (όπως ποια δεδομένα επεξεργάζεται, για ποιο σκοπό, για πόσο καιρό τα διατηρεί) με συνοπτική, κατανοητή και εύκολα προσβάσιμη μορφή, χρησιμοποιώντας σαφή και απλή διατύπωση.

Δικαίωμα πρόσβασης

Έχετε το δικαίωμα να λάβετε από τη WAIZ επιβεβαίωση ως προς το εάν τα προσωπικά σας δεδομένα υπόκεινται σε επεξεργασία και, σε θετική απάντηση, έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα.

Δικαίωμα στη διόρθωση

Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε από τη WAIZ τη διόρθωση ανακριβών ή ελλιπών προσωπικών δεδομένων σας και το δικαίωμα να συμπληρώσετε τα ελλιπή προσωπικά δεδομένα.

Δικαίωμα διαγραφής

Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε από τη WAIZ τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων, η οποία μπορεί να επιτευχθεί εφόσον πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις.

Δικαίωμα περιορισμού

Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε από τη WAIZ περιορισμό της επεξεργασίας υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Δικαίωμα εναντίωσης

Έχετε το δικαίωμα να εναντιωθείτε οποτεδήποτε στην επεξεργασία προσωπικών δεδομένων που αφορούν εσάς. Στην περίπτωση αυτή, η WAIZ δεν μπορεί πλέον να υποβάλει τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σε επεξεργασία, εκτός εάν αποδείξει ότι υφίστανται επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι επεξεργασίας, οι οποίοι υπερισχύουν των συμφερόντων, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σας ή λόγοι θεμελίωσης, άσκησης ή υποστήριξης νομικών αξιώσεων.

Δικαίωμα εξασφάλισης ανθρώπινης παρέμβασης

Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε από τη WAIZ να μην υπάγεστε σε απόφαση που βασίζεται αποκλειστικά σε αυτοματοποιημένη επεξεργασία, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας προφίλ, και η οποία γεννά έννομες συνέπειες που σας αφορούν ή επηρεάζουν σημαντικά την κατάστασή σας με παρόμοιο τρόπο.

Δικαίωμα στη φορητότητα

Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε από τη WAIZ και να λάβετε τα Προσωπικά σας Δεδομένα που έχετε παράσχει σε δομημένη, ευρέως χρησιμοποιούμενη και μηχανικά αναγνώσιμη μορφή ή να ζητήσετε από τη WAIZ να διαβιβάσει τα δεδομένα αυτά σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας.

 

Για να διευκολύνει περαιτέρω την άσκηση των σχετικών δικαιωμάτων σας, η WAIZ διασφαλίζει την ανάπτυξη εσωτερικών διαδικασιών ώστε να ανταποκρίνεται έγκαιρα και αποτελεσματικά στα σχετικά αιτήματά σας.

Για θέματα σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων μπορείτε να απευθύνεστε εγγράφως στο Γραφείο Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων (DPO) με φυσική ή ηλεκτρονική αλληλογραφία (Εθνική Τράπεζα, Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων, Αιόλου 93, 10551, Αθήνα, dpo@nbg.gr) ή σε οποιοδήποτε κατάστημα της Τράπεζας.

Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι η προστασία των δεδομένων σας θίγεται με οποιονδήποτε τρόπο, μπορείτε επίσης να υποβάλετε παράπονο στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην ακόλουθη διεύθυνση:

Ιστότοπος: www.dpa.gr/
Διεύθυνση: Λεωφόρος Κηφισίας 1-3, 115 23, Αθήνα
Τηλ.: +30 210 6475600
Φαξ: +30 210 6475628
email: contact@dpa.gr

9. Cookies

Η WAIZ μπορεί να συγκεντρώνει στοιχεία αναγνώρισης των επισκεπτών/χρηστών του δικτυακού της τόπου χρησιμοποιώντας αντίστοιχες τεχνολογίες, όπως cookies ή/και την παρακολούθηση διευθύνσεων Πρωτοκόλλου Internet (IP). Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε επισκέπτη/χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του. Χρησιμοποιούνται για τη διευκόλυνση πρόσβασης του επισκέπτη/χρήστη όσον αφορά στη χρησιμοποίηση συγκεκριμένων υπηρεσιών ή/και σελίδων του δικτυακού τόπου, για στατιστικούς λόγους και προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές οι οποίες είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς, καθώς και για να εκτιμάται η αποτελεσματικότητα της ιστοσελίδας και να βελτιωθούν οι επιδόσεις του δικτυακού τόπου. Τα στοιχεία αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν επίσης τον τύπο του φυλλομετρητή (browser) που χρησιμοποιεί ο επισκέπτης/χρήστης, το είδος του υπολογιστή, το λειτουργικό του σύστημα, τους παρόχους διαδικτυακών υπηρεσιών και λοιπές πληροφορίες τέτοιου είδους. Επιπλέον, το πληροφοριακό σύστημα του δικτυακού τόπου συλλέγει αυτόματα πληροφορίες σχετικά με τις τοποθεσίες που επισκέπτεται ο επισκέπτης/χρήστης και σχετικά με τους συνδέσμους σε ιστοχώρους τρίτων που ενδέχεται να επιλέξει μέσω της χρήσης του δικτυακού τόπου της WAIZ.

Ο επισκέπτης/χρήστης του δικτυακού τόπου μπορεί να ενημερωθεί αναλυτικά για τις κατηγορίες των cookies που χρησιμοποιούνται από τον ιστότοπο της WAIZ μέσω της σχετικής επεξηγηματικής οθόνης. Σημειώνεται ότι τα cookies τα οποία είναι τεχνικά απαραίτητα για την πραγματοποίηση της σύνδεσης και πλοήγησης στην ιστοσελίδα ή για την παροχή της υπηρεσίας δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν. Για τις υπόλοιπες κατηγορίες των cookies, τα οποία είναι προαιρετικά, ο επισκέπτης/χρήστης του δικτυακού τόπου θα πρέπει να επιλέξει αν επιθυμεί την ενεργοποίησή τους και σε θετική περίπτωση να παράσχει τη σχετική του συγκατάθεση.

Σε περίπτωση που ο επισκέπτης/χρήστης του δικτυακού τόπου δεν επιτρέπει τη χρήση των προαιρετικών cookies τότε ανά περίπτωση μπορεί να χάνει κάποια επιπλέον πληροφόρηση/λειτουργικότητα όπως αυτή αναφέρεται στη σελίδα ρύθμισης των cookies.

Με την χρήση των προαιρετικών cookies η WAIZ δύναται να αξιοποιεί τις δυνατότητες που παρέχονται μέσω του Google Analytics, και μάλιστα του Display Advertising αξιοποιώντας τα χαρακτηριστικά του Remarketing (επαναληπτικό μάρκετινγκ), προκειμένου να προβαίνει σε προώθηση των προϊόντων και/ή/και υπηρεσιών της στο διαδίκτυο. Ειδικότερα, τρίτοι προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένης της Google, εμφανίζουν διαφημιστικά μηνύματα της WAIZ σε διάφορες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο. Η WAIZ και τρίτοι προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένης της Google, χρησιμοποιούν cookies (όπως το cookie της Google Analytics) ή cookies τρίτων μερών (όπως το DoubleClick cookie) από κοινού για την ενημέρωση, βελτιστοποίηση και εξυπηρέτηση διαφημιστικών μηνυμάτων με βάση τις προηγούμενες επισκέψεις κάποιου στην ιστοσελίδα της WAIZ.

Οι επισκέπτες/χρήστες του δικτυακού μας τόπου δύνανται να δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να είναι αποδέκτες σχετικών μηνυμάτων και να εξαιρούνται μελλοντικά από σχετικές ενέργειες στο πλαίσιο του Display Advertising και να προσαρμόζουν τις διαφημίσεις του Google Display Network χρησιμοποιώντας τα Ads Settings (Ρυθμίσεις Διαφημίσεων) ή να ενεργοποιούν, εφόσον το επιθυμούν, το Google Analytics opt-out browser add-on, μέσω του συνδέσμου https://tools.google.com/dlpage/gaoptout (αναζητώντας τυχόν περαιτέρω συνδρομή στο σύνδεσμο https://support.google.com/chrome/answer/187443?hl=en ).

Ο επισκέπτης/χρήστης του δικτυακού τόπου της WAIZ μπορεί να διαγράψει τα cookies και να απενεργοποιήσει τη χρήση τους επιλέγοντας τον browser που χρησιμοποιεί παρακάτω και ακολουθώντας τις οδηγίες:

 

Εάν χρησιμοποιείται κάποιος άλλος browser, ο χρήστης/επισκέπτης του δικτυακού τόπου της WAIZ θα πρέπει να ανατρέξει στις σχετικές πληροφορίες του παρόχου του.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις σας σχετικά με τα cookies παρακαλούμε μεταβείτε στην ενότητα «Ρυθμίσεις cookies» της ιστοσελίδας μας.

10. Ενημέρωση-τροποποιήσεις της δήλωσης προστασίας προσωπικών δεδομένων

Η WAIZ μπορεί να ενημερώνει, να συμπληρώνει ή/και να τροποποιεί την παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό και νομοθετικό πλαίσιο.